16:00

Bollnäs GIF FF

Referat: Näsvikens IK - Bollnäs GIF FF

Hemmapremiär i Division 2 Södra Norrland på ett blåsigt Tunet.
Bollnäs GIF gästade med två uddamålsförluster i bagaget och direkt efter att domaren blåst för avspark fick publiken känslan av att det kunde bli ytterligare en förlust för gästerna. Hemmalaget startade starkt och skapade ett antal farliga chanser redan i inledningen av matchen. I den 12e matchminuten kunde Emma Åhs Doverlind slå en frispark direkt i mål och ledningen var ett faktum. Niken fortsatte starkt och i den 27e minuten gjorde Sigrid Persson 2-0. Hemmalaget övertygade men tio minuter efter 2-0-målet hittade en långboll från gästerna igenom försvaret vilket resulterade i reducering för de orangeklädda. 2-1 blev halvtidsresultatet, men hemmalaget hade bud på ytterligare ett antal mål.
I den andra halvleken kunde gästerna skapa några fler chanser än i den första, men Niken var stabila och Katrine Rönnquist slog in 3-1 i minut 72'. En fin insats och tre fina poäng!